Tapahtuman ohjelma

Tapahtuman ohjelmanumeroita lisätään sitä mukaan, kuin niitä ilmoitetaan. Lopullinen ohjelma julkaistaan tammikuun alussa ohjelmahaun sulkeuduttua 31.12.2017.

Tapahtuman ohjelma koostuu työpajoista ja vapaasta pelaamisesta. Ohjeet työpajan ilmoittamiseen löytyvät Ohjelmahaku-sivulta. Pelkkään pelaamiseen on aikaa ja tiloja työpajaohjelmien ulkopuolella. Työpajaohjelman ulkopuolisia roolipelejä ei tarvitse ilmoittaa erikseen, mutta niitä voi mainostaa tapahtuman Facebook-sivulla.

Jo varmistuneet ohjelmat

Mikko Karttunen: Kahden hengen roolipelaaminen

Roolipelaamista harrastetaan yleensä ryhmässä (3-6+ hlö), eikä tämä ole sattumaa. Ryhmällä pelaamisessa on monia etuja, mutta roolipelaamista voi harrastaa myös kahdestaan. Halusitpa esitellä roolipelaamista kaverillesi ilman kokonaisen peliporukan kasaamista, viettää laatuaikaa toisen puoliskon kanssa tai vetää kampanjassa omille teilleen lähteneelle hahmolle oman session, tämä työpaja auttaa sinua!

Työpajassa:
* Käsitellään 1-on-1 pelaamisen ominaispiirteitä, haasteita sekä mahdollisia ratkaisuja näihin haasteisiin
* Pariudutaan ja pelataan kaksi n. 30min 1-on-1 peliä eri tyyleillä ja verrataan miten eri pelityylit vaikuttivat kokemukseen
* Pohditaan miten 1-on-1 pelaamisesta voisi saada enemmän irti sekä mitä uhkia ja mahdollisuuksia tähän pelityyliin liittyy pelisuunnittelun näkökulmasta.

Työpajan sisältöä voidaan painottaa osallistujista riippuen enemmän teoriapuolelle, käytännönläheisiin pohdintoihin tai pelisuunnittelun haasteisiin.

 

Pekka Hänninen: Harrastuksemme vahvuuksien ja heikkouksien huomioiminen

Työpajamuotoista pohdintaa harrastuksemme eri piirteistä ja niiden käytännön vaikutuksista pelien kirjoittamiseen ja niiden vetämiseen. Tiedossa on ohjattua, rakenteellista brainstormaamista, jossa kartoitetaan ilmaisumuotomme rajat, paikannetaan rajojen luomat vahvuuden ja heikkoudet sekä kehitetään niihin liittyviä metodeja ja ratkaisumalleja.